úterý 29. prosince 2015

Pažitka.cz - Monika RŮŽIČKOVÁ



Moniku jsem letmo znala z facebookové skupinky "Vaříme malým dětem" a Pažitky, což je gastronomický portál nadějných kuchařinek, které si na Pažitce.cz zakládají své kuchařské blogy. Takový provoněný web plný inspirace, aby té reklamy nebylo málo!

Jednoho dne na své facebookové zdi zveřejnila video malého pětiletého chlapce, Jáchymka Padrnose, který natočil jak zpívá se svou tetou Adélkou, známou píseň od Ellie Goulding - "Love Me Like You Do". Jácha zde ukazuje, že i malý kluk, který bojuje se zákeřným onkologickým onemocněním, se dokáže smát a užívat života naplno. Výzva s názvem Jáchymkova Roadshow 2015 / 2016 a spolu s videm, mě neuvěřitelně nakoply k myšlence, tuto výzvu podpořit. Nabídla jsem svou pomoc se sbírkou hraček a potřebných věcí pro dětské oddělení brněnské Onkologie Černopolní. Moniku, jsem předtím nikdy neznala, ale jak jsem již říkala o sobě, jsem člověk důvěřivý a s Monikou, jsem rozhodně neudělala špatný rok. 

 Sjednaly jsme si schůzku přímo v Brně, kde jsme společně s naší další kamarádkou Vendy, navštívily pana přednostu dětské Onkologie FN, Štěrbu. Tam jsme se vyptaly, co můžeme pro nemocnici udělat, a co nemocnice a děti potřebují. Nic jsme neslibovaly, jen jsme si věřily, že nás v tom, VY všichni, nenecháte samotné. Nemýlili jsme se! Během jednání v nemocnici byla Monika naprosto profesionální, a ihned si získala svými úmysly pozornost, jak přednosty pana profesora Štěrby, tak jeho pravé ruky, vrchní sestřičky Martiny Petlachové. Vyslechly jsme, co je potřeba v rámci sbírky shánět, a již jsme věděli dopředu, které firmy nás budou zajímat. Vrchní sestra nás provedla po oddělení a zašli jsme navštívit i samotného Jáchyma a jeho mámu, Moniku. Monika, (ta naše) byla s Jáchymem jako jedna ruka. Hned si plácli a vlepili si ZAKÁZANOU pusu, dokud je maminka neroztrhla a nevyhubovala jim.  Je to vtipné, až nyní, protože se nic nestalo, JENŽE, takový nepatrný bacil by mohl takto nemocné děti dokonce i zabít. Byl moc rád, že tetu Móňu vidí,. Ano, tu nezbednou tetu, co mu ukázala, že nemusí jíst, co v nemocnici vaří, že stačí zavolat: "Dáme jídlo" a milovaná svíčková je před dvěřmi. Monika dokázala, nejen dostat do Jáchymovy tváře spontání smích, ale uměla i psychicky podpořit jeho maminku, ze kterých se staly dobré kamarádky. S Monikou jsme poté komunikovaly denně telefonicky a díky oboustranné naprosté důvěře, jsme mohly oslovovat spoustu maminek, tak i firem, které nám pomohly připravit na nadcházející společný den opětovné návštěvy FN v Brně, spoustu krásných věcí pro celé oddělení. Bylo toho moc a my se z našeho výsledku velice těšily. V ten den "D" Monika, nejen byla úžasnou hodnou tetou, která dětem přinesla a nechala vybírat z velkého množství dárků, ale i povzbuzovala děti, ke zpěvu s houslistkou Andreou, která byla ten den přítomná také a dohlížela na to, aby všechny děti měly krásný zážitek z hudby. Monika nejen, že uspořádala společně  semnou a houslistkou Andrejkou včetně její svěřenkyně Nelinky malý koncert s programem pro děti a rodiče, ale pomáhá i ve svém okolí Brněnskému Klokánku, či maminkám v tísni v Třebíči, odkud ona sama pochází. Jako lvice se vždy vrhne, bez jakýchkoliv zábran k spontání výzvě, která se “ doslova zvrhne” ve veřejnou sbírku darů. Vše z “ruky do ruky” a řádně se všem do puntíku poděkuje, například zde: Pažitka.cz
I my dvě máme nyní k sobě strašně blízko a jsem tomu strašně ráda!
Chcete-li vidět nějaká krátká videa z tohoto naprosto úžasného dne, zadejte si na kanálu,


You tube: Jáchymkova roadshow 2015 / 2016

Žádné komentáře:

Okomentovat

Prosím nepoužívejte v komentářích vulgarysmi, ani urážlivé komentáře. Jsme tu, abychom pomáhali druhým. Děkuji